Täyteainehoidot

Hyaluronihappo tasapainottaa ihon kosteutta ja täyttää juonteita

Täyteaineet toimivat parhaiten keskisyvien ihon juonteiden tasoittamisessa sekä huulien korostamisessa. Klinikallamme käytetään vain hyaluronihappopohjaisia täyteaineita. Hyaluronihappo on elimistön normaali yhdiste, joka injisoitavissa tuotteissa on valmistettu synteettisesti ja sen hajoamisaikaa on pidennetty kemiallisella käsittelyllä. 

Ainetta ruiskutetaan eri käyttökohteissa ihon eri kerroksiin tai ihon alle tai syviin kudoksiin, kuten poskipäiden kohotuksessa. 

Hyaluronihappo on elimistössä täysin hajoava yhdiste. Se kuuluu myös ihmisen elimistön tuottamiin aineisiin, sitä on esimerkiksi nivelnesteessä. Injisoitava hyaluronihappo on koostumukseltaan geelimäinen ja se sitoutuu kudoksiin. Se tasapainottaa ja parantaa ihon kosteustasapainoa, se pehmentää ihoa ja lisää elastisuutta. Kaikki hyaluronihappovalmisteet hajoavat elimistössä eikä niillä ole pysyvää vaikutusta. Vaikutusaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta aina puoleentoista vuoteen riippuen valmisteesta, potilaan iästä ja injektiokohdasta. Eri henkilöiden välillä on eroja hoidon vaikutusten kestossa.

Kenelle hoito soveltuu?


Täyteaineet soveltuvat hyvin niin miehille kuin naisille. Tavallisia käyttöalueita ovat kulmakarvojen välinen uurre (sibeliusryppy), nenä-huulipoimu(nasolabiaalipoimu), suupielten uurteet sekä huulten muotoilu ja poskipäiden kohotus.

Klinikallamme käytetään vain tunnettuja täyteainemerkkejä, joista on vuosien erinomaiset käyttökokemukset. Itse hoito kestää noin 15-45 minuuttia. Vaikutus näkyy välittömästi. Tavanomaisia hoitoon liittyviä asioita ovat käsitellyn alueen turvotus (erityisesti huulissa) ja punoitus. Lievää pingotuksen tunnetta ja kutinaa voi myös esiintyä. Nämä oireet häviävät 1-3 vuorokaudessa, samoin mahdolliset pienet mustelmat.

Klinikallamme käytetään vain Suomessa viranomaisten hyväksymiä, turvallisia ja tunnettujen valmistajien tuottamia täyteaineita. Injektiotekniikaksi olemme valinneet nykyisin lähes yksinomaan kanyylitekniikan. Siinä käytetää tylppää kanyyliä, joka viedään iho alle pienestä neulanpistosta. Pitkällä kanyylilä voidaan täyteaine annostella kauaskin pistopaikasta täsmällisesti. Menetelmän etuina ovat tarvittavien ihopistojen vähäinen määrä ja siitä seuraava vähäinen kipu sekä turvallisuus. Ihon alla olevat tärkeät kudokset, verisuonet ja hermot, väistävät tylppää kanyyliä eivätkä vahingoitu.


Täyteaineiden hoitoalueet

Otsalla hoidetaan useimmiten kulmakarvojen välisiä ryppyjä eli sibeliuspoimuja ja otsan poikittaisuurteita. Dynaamisiin juonteisiin riittää usein ilmelihaksia lamaava injektiohoito, mutta jos juonteet ovat muodostaneet pysyvän uurteen ihoon ovat täyteaineet oikea valinta. Ohimoiden täyttöön käytetääyleensä myös pitkävaikutteisia täyteianeita.

Poskipäiden korostamiseen käytetään mahdollisimman pitkävaikutteisia täyteaineita. Hoitoon yhdistetään usein pinnallisten ryppyjen käsittely toisella täyteainevalmisteella.
Huulissa voidaan korostaa eri alueita tarpeen mukaan, koko huulen matkalle voidaan lisätä volyymiä jos niin halutaan. Huulten muotoilussa on huomattavaa, että liian suuret täyteainemäärät aiheuttavat helposti halvan näköiset töröhuulet. Oikea tulos saadaan usein pienellä hyvin kohdistetulla täyteainemäärällä.

Silmien alueella voidaan hoitaa esimerkiksi silmän ulkonurkan naururyppyjä. Ilmelihaksia lamaavat injektiot ovat tehokkaita dynaamisten ryppyjen hoidossa. Pysyvien, staattisten juonteiden hoitoon on hyvä käyttää myös täyteaineita.


Leuan alueella tavallinen ongelma on iän myötä pehmytkudosten löystyminen, joka saa aikaan ns. hamsteripussit. Injektioaineilla voidaan häivyttää pusseja ja saada kasvoihin nuorekkaampi ulkonäkö. Leuan kärkeä voidaan myös korostaa täyteaineilla.

Nenän muotoilu mielletään yleensä kirurgiseksi toimenpiteeksi. Nenää voidaan kuitenkin muotoilla myös täyteaineilla ja saada hyviä tuloksia. Täyteaineilla voidaan myös täydentää nenäleikkauksen tuloksia.


Ihon kostuttamiseen on omia, erityisiä valmisteita joita ruiskuttamalla saadaan kuivaan, ryppyiseen ja vanhentuneeseen ihoon nuorekkaampi ulkonäkö.

Vaikutuksen kumoaminen

Kaivopuiston Klinikalla on aina saatavissa myös hyaluronidaasi -entsyymiä, jolla täyteaine voidaan yksinkertaisella toimenpiteellä poistaa. Tämä on tärkeää sen vuoksi, että joskus täyteainepistos voi aiheuttaa haittavaikutuksia iholle tai se saattaa pistoksen jälkeen kerääntyä epämiellyttäviksi pahkuroiksi.