Suostumus laserepilaatioon

Potilaan nimi:________________________ syntymäaika____________-________


Osoite:_______________________________________________________________

Postinumero_______________ paikka______________

Puhelin____________________ s-posti_____________________________________

_______________________________ on informoinut minua laserkarvanpoistosta ja tiedän, että hoito saa karvatupet kuumenemaan aiheuttaen niiden tuhoutumisen vaikuttamatta ympäröivään kudokseen. Minulle on kerrottu, että pysyvä karvanpoisto saattaa vaatia viisi tai kuusi hoitoa, riippuen ihotyypistä, karvojen vahvuudesta ja hoidettavasta alueesta voidaan tarvita vielä ylimääräisiä hoitokertoja. On mahdollista, että aivan kaikkia karvoja ei saada poistettua. Hoitojen väliaika on noin kuusi viikkoa.

Hoito on tavallisesti miellyttävää, eikä siihen liity komplikaatioita, mutta ymmärrän, että sellaisia joskus saattaa esiintyä. Niitä ovat tilapäinen hyperpigmentaatio, lievät ohimenevät palovammat, purppuranväriset arvet, aknetyyppinen iho-oireilu ja lämmöstä johtuvat punoitus, turvotus ja mustelmat.

Laserilla tapahtuvan karvanpoiston vaikutus on pitkä ja vaihtelee henkilöstä toiseen, vaikutuksen pituus vaihtelee johtuen uusien follikkeleiden aktivaatiosta, mikä riippuu sekä perinnöllisistä että hormonaalisista tekijöistä kuten raskaus, menopaussi, hormonihoidot, stressi j.n.e..

Minua on varoitettu kaikista hoidon kontraindikaatioista kuten herpes simplex, valolle herkistävät lääkkeet ja hoidot, raskaus ja imetys, diabetes ja taipumus keloidiarpiin, pahanlaatuiset kasvaimet,, kuume, syöpähoidot, melanooma, syylät ja ihottumat. Samoin altistuminen auringonvalolle ennen ja jälkeen hoidon. Samoin ymmärrän, että minun pitää kertoa keskuksen henkilökunnalle jos jotkin asiat terveydentilassani muuttuvat kuten raskas, allergiat tai uudet sairaudet. Samoin ymmärrän, että ruskettunutta ihoa ei tule hoitaa UVA altistumisen jälkeen, koska se lisää palovammojen riskiä enkä ota mitään ihon kuorintaa viikkoa ennen hoitoa. Tietyt taudit, kuten psoriasis, saattavat aktivoitua hoidosta. Solujen uudistuminen hoidon seurauksena saattaa parantaa tilaa hoitojakson edistyessä.

Ymmärrän, että hoidon jälkeen saattaa esiintyä punotusta ja lievää turvotus tai jopa rakkuloita iholla, nämä kuitenkin häviävät yleensä tuntien, viimeistään päivien kuluessa. Palovammojen riski o suurempi ihmisillä, joilla on tummempi ihotyppi tai jos on altistunut hiljattain auringonvalolle. Saattaa esiintyä myös pigmenttimuutoksia, jotka kuitenkin oikein hoidettuna paranevat nopeasti._____/____/______                                 __________________________________allekirjoitus

päiväys                                                       nimenselvennys