Rasvansiirto rintoihin

Rinnat omasta kudoksesta

Rasvansiirto rintoihin on yksi menetelmä rintojen suurentamiseksi. Se soveltuu parhaiten naisille, joilla rinnat ovat raskauksien ja imetyksen jäljiltä pienentyneet ja muuttuneet tyhjiksi. Nuorille naisille, joilla on kireämpi iho rinnoissa, ei rasvansiirtoa suositella. Toimenpiteessä imetään rasvaa yleensä WAL rasvaimulla ja kerätty rasva, josta ylimääräinen vesi on poistettu, ruiskutetaan rintoihin. Tällä tavoin saadaan omasta kudoksesta muodostettu rinta, joka tuntuu ja näyttää aina luonnolliselta. Samalla vältetään rintaimplantin ongelmat, arpikapseli ja mammografiaan muodostuva kuvissa näkymätön alue. Haittapuolena on, että rinta ei täyty aivan yhtä paljon kuin implanttileikkauksessa. Kustannuksiltaan se on yhteensä suunnilleen samaa luokkaa kuin implanttileikkaus. 

On muistettava, että siirretty rasva käyttäytyy painon vaihdellessa kuten ottokohdan rasva. Vatsalta ja reisistä imetty rasva reagoi painon vaihtelulle enemmän kuin rinnoissa luonnostaan oleva rasva ja painon vaihdellessa rinnat suurenevat ja pienenevät enemmän kuin rinnat luonnostaan tekevät.

Rasvansiirto on parasta tehdä kahdessa vaiheessa, koska ruiskutetusta tilavuudesta osa on nestettä, joka häviää muutamassa päivässä.

Kotihoito

Rasvansiirron jälkeen rinnat tulee pitää lämpiminä ja nauttia hiilihydraattipitoisia ruokia viikon ajan rasvansiirteen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Rintoihin ei saa myöskään kohdistua painetta tuolloin, joten rintaliivejä ei voi käyttää.