RASVAIMUT WAL ja BodyTite

Rasvaimut ovat keskeinen työkalu nykyaikaisessa plastiikkakirurgiassa. Ne ovat vakiinnuttaneet asemansa vartalon ja raajojen muokkausmenetelmänä. Käytössämme ovat kaikki nykyaikaiset rasvaimumenetelmät alkaen aivan klassisesta rasvaimusta WAL-rasvaimun kautta moderneimpaan BodyTite teknologiaan. Niiden avulla voit muovata ulkonäköäsi halutunlaiseksi helposti, kivuttomasti ja nopeasti!

WAL-rasvaimu

Vesisuihkurasvaimu (WAL) on ollut menestys kaikkialla maailmassa jo vuosia. Vesisuihkurasvaimu on ainutlaatuinen menetelmä, jonka avulla pääsee kätevästi ja hellävaraisesti eroon rasvasta kaikilla alueilla joissa rasvaimua voidaan yleensä käyttää kaulaa lukuunottamatta.

Wal-rasvaimussa käsiteltävä alue puudutetaan ihon alle ruiskutettavalla nesteellä jossa on puudutusainetta, adrenaliinia, bikarbonaattia ja perusliuoksena fysiologista keittosuolaliuosta. Puudutuksen jälkeen imun aikana jatketaan saman liuoksen ruiskutusta, koska nestesuihku irrottaa samalla rasvaa ja tekee rasvaimun helpommaksi. Lopputulokset ovat luonnollisia ja esteettisesti miellyttäviä. Käsitelty alue on kauniin muotoinen ja iho tasainen .

Yleisimmin käsiteltäviä alueita ovat:

  • vatsa
  • kyljet
  • vyötärö
  • reiden sisä- ja ulkopinnat
  • olkavarret
  • selkä

WAL tekniikka ei kuitenkaan kiristää ihoa, joten sitä suositellaan vain alle 30-32 vuotiaille.

WAL rasvaimua käytetään usein rasvan keräämisessä mikäli tehdään suurempia rasvansiirtoja. Se soveltuu tähän tarkoitukseen hyvin, koska vesisuihku irroittaa rasvan ympäröivästä tukikudoksesta hellävaraisesti. Tämä edesauttaa rasvasolujen henkiinjäämistä siirtoalueella.

BodyTite

BodyTite on uudentyyppinen rasvaimu- ja vartalonmuokkausmenetelmä, joka on suunniteltu erityisesti estämään rasvaimun jälkeisen kudoslöysyyden ja ihon ryppyisyyden ilmaantumista, josta voi olla vaikea päästä eroon. Samalla voit myös uudelleen muokata ja kiinteyttää vartaloasi. BodyTite rasvaimu käyttää edistyksellistä teknologiaa nimeltä RFAL™ tarjoten sinulle turvallisen, tehokkaan ja modernin vartalonmuokkausratkaisun.

Radiofrekvenssienergialla avustettu rasvaimu

RFAL on lyhenne englanninkielisestä nimestä Radio Frequency Assisted Liposuction, eli radiofrekvenssienergialla avustettu rasvaimu (RF-energia). Laitteen nimi on BodyTite, se on Invasix -yrityksen valmistama laite, joka yhdistää rasvaimun ja radiofrekvenssitaajuiseen sähkövirtaan perustuvan ihon kiinteytyksen. Radiofrekvenssitaajuista sähkövirtaa käytetään kirurgiassa monissa eri toimenpiteissä ja se on hyvin kudosystävällinen ja tehokas hoitomuoto.

Miten toimenpide tehdään?

BodyTite rasvaimussa rasvasolut sulatetaan, mikä helpottaa niiden poistamista. Kudos lämmitetään 39-40 celsiusasteeseen. Tämä saa kollageenisäikeet vetäytymään spiraalille mikä saa ihon supistumaan. Tämä välitön supistusvaikutus menee ohi noin kolmessa viikossa ja tulos voi näyttää tässä vaiheessa huonolta. Lämpö saa kuitenkin aikaan uuden kollageenin muodostumisen ja iho kiristyy uudestaan kolmen-kuuden kuukauden kuluessa.

Hallittu ja suoralinjainen lämmittäminen

BodyTite käsikappaleessa radiofrekvenssitaajuinen sähkövirta lämmittää ihonalaisen rasvakudoksen ja ihon.

RF-sähkövirran suora käyttö on tarkkaa ja hallittua, lämpö johdetaan haluttuihin kohteisiin aiheuttamatta lämpövauriota ympäröiviin kudoksiin. Lisäksi käsikappaleen muotoilu ja elektrodien ohjaus tarjoavat tarkan lämmönsäätelyn ihon pinnalle estäen epätoivotun lämmön siirtymisen ympäröiviin kudoksiin.

Järjestelmän turvaosat säätelevät ihon lämpötilaa ja mittaavat kudosten vastusta minimoiden kudosvaurion riskin. Hoitamalla pienempiä alueita ja välttämällä yleisanestesia pidetään toimenpide turvallisena.

Rasvaimu on klinikallamme turvallinen toimenpide ja sen tekee alalla vuosia toiminut ammattitaitoinen plastiikkakirurgi Heikki Penttilä. Hänellä on yli neljänsadan tehdyn Nectite, Bodytite ja FaceTite toimenpiteen kokemus.

Tulokset BodyTitella?

Rasvaimu BodyTitella on turvallinen ja nopea sekä silminnähtäviä tuloksia saavuttava rasvaimumenetelmä. BodyTite poistaa perinteisen rasvaimun ja vesiavusteisen rasvaimun (WAL-in) tapaan ylimääräistä rasvaa ja samaan aikaan se radiofrekvenssitaajuuksisella sähkövirralla lämmittää kudosta, aktivoi kollageenin muodostusta ja kiinteyttää ihoa. Tutkimukset osoittavat ihonpinta-alan supistuvan jopa 24 %. Samalla iho kiinteytyy noin 40%. Ihon supistuminen on merkittävä koska silloin ei jää tyypillistä rasvaimun jälkeistä roikkuvaa "esirippu" tyylistä ihoa.

Toipuminen

BodyTite rasvaimu on vähemmän invasiivinen toimenpide, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai kevyessä sedaatiossa yleisanestesian sijasta. Pian toimenpiteen jälkeen potilas pääsee kotiin toipumaan.

Toimenpiteen jälkeen pidetään tukitekstiiliä, joka auttaa toivotunlaisen tuloksen saavuttamisessa ja vähentää turvotusta. Tukitekstiiliä pidetään kolme viikkoa ympäri vuorokauden ja sen jälkeen kolme viikkoa päivisin. Hoidettavalla alueella voi tuntua arkuutta tai tunnottomuutta jonkin aikaa. Liikunnan harrastamista on vältettävä 3-8 viikkoa toimenpiteestä riippuen liikunnan rasittavuudesta.

Jälkiseuraukset

Tunnottomuutta ja arkuutta saattaa jonkin verran esiintyä käsitellyllä alueella. Samoin toimenpiteen jälkeen saattaa tuntua ihonalaisia kyhmyjä mutta nämä sulavat pois kuukausien kuluessa.

BodyTite- rasvaimun edut

  • Ihon kiinteytyminen verrattuna tavalliseen rasvaimuun
  • BodyTite rasvaimu sopii hyvin alueille, joissa on vain vähäinen tarve rasvanpoistoon ja tavoitteena on kiinteämpi iho.
  • BodyTitellä tehty rasvaimu aiheuttaa vähemmän mustelmia, turvotusta ja epämukavuutta verrattuna perinteiseen rasvaimuun
  • Välitön tulos on nähtävissä turvotuksen hävittyä. Lopulliset tulokset näkyvät noin kuuden kuukauden kuluttua.

Mitä alueita voidaan hoitaa?

BodyTite rasvaimu sopii useille erikokoisille hoitoalueille joissa on ylimääräistä rasvaa, kuten esimerkiksi vatsa, lantiot, pakarat, reidet, käsivarret, polvet ja niska. Hoidon voi myös yhdistää vatsan muotoiluleikkauksiin, vartalon kohotuksiin sekä käsi- ja reisikohotuksiin.