Otsan kohotus eli kulmakarvojen kohotus

Iän karttuessa ihon kimmoisuus vähenee, jonka seurauksena kasvojen ilme muuttuu väsyneeksi ja kasvot veltostuvat. Otsalla kulmakarvat laskeutuvat alemmaksi ja yläluomien iho löystyy. Näiden muutosten torjumiseksi voidaan tehdä otsankohotus, joka nostaa laskeutuneet kulmakarvat ylemmäksi. Otsankohotusta kutsutaankin myös kulmakarvojen kohotukseksi. Toimenpiteen avulla voidaan myös estää poimujen syntymistä otsalle. Katso alkaen hinnat täältä...

Kenelle suositellaan?

Otsankohotusleikkauksella palautetaan kulmakarvojen asento normaaliksi ja nuorennetaan kasvojen ilmettä. Yleensä otsankohotusleikkaus suoritetaan, kun otsalle on muodostunut poikittaisia ryppyjä. Tyyppilisin kohderyhmä on keski-ikäiset miehet, joilla kulmakarvat laskeutuvat alas helpommin kuin naisilla. Lisäksi miehillä kulmakarvat roikkuvat alaspäin ulkoreunoistaan toisin kuin naisilla. Tämä lisää väsynyttä ja ikääntynyttä vaikutelmaa.

Hoidon kustannukset

Hoidon kustannukset ovat pitkälti riippuvaisia käytetystä leikkaustekniikasta ja toimenpiteen laajuudesta. Kerromme henkilökohtaisessa konsultaatiossa tarkemmin hoitomenetelmistä ja kustannuksista.

Leikkaus ja jälkihoito

Ennen leikkausta otsalle kannatta ottaa ryppyjä poistava hoito, joka lamaa otsalihaksen toiminnan. Leikkauksen voi suorittaa joko pitkästä hiusrajaan tehdystä leikkausviillosta tai käyttäen ns. mini-invasiivista tekniikkaa, jolloin leikkauksesta jää kahdesta viiteen 1,5 cm mittaista arpea hiuspohjan alueelle. Kyseessä on perinteistä otsaleikkausta hellävaraisempi niin sanottu mini-invasiivinen leikkaus. Otsankohotuksen voi tehdä ylös yläluomileikkauksen yhteydessä, jolloin voidaan käyttää hyväksi yläluomiavauksia otsan alueelle pääsemiseksi. Tällaisissa leikkauksissa saadaan hyvä näkyvyys otsan alueelle ja yleensä erittäin hyvä nostovaikutus otsan kudoksiin. Yleensä otsa teipataan leikkauksen jälkeen noin viikoksi.