Otsan kohotus eli kulmakarvojen kohotus

Otsan eli kulmakarvojen kohotus on leikkaus, jolla voidaan nostaa iän myöt tai perinnöllisesti laskeutuneet kulmakarvat ylemmäksi Toimenpiteen avulla voidaan myös estää poimujen syntymistä otsalle. Katso alkaen hinnat täältä.

Kenelle suositellaan?

Otsankohotusleikkauksella palautetaan kulmakarvojen asento normaaliksi ja nuorennetaan kasvojen ilmettä. Yleensä otsankohotusleikkaus suoritetaan, kun otsalle on muodostunut poikittaisia ryppyjä. Tyyppilisin kohderyhmä on keski-ikäiset miehet ja naiset, joilla kulmakarvat ovat laskeutuneet alas. Tämä usein pahentaa yläluomien roikkumista. Lisäksi miehillä kulmakarvat roikkuvat alaspäin ulkoreunoistaan toisin kuin naisilla. Tämä lisää väsynyttä ja ikääntynyttä vaikutelmaa.

Hoidon kustannukset

Hoidon kustannukset ovat pitkälti riippuvaisia käytetystä leikkaustekniikasta ja toimenpiteen laajuudesta. Kerromme henkilökohtaisessa konsultaatiossa tarkemmin hoitomenetelmistä ja kustannuksista.

Leikkaus ja jälkihoito

Ennen leikkausta otsalle kannatta ottaa ryppyjä poistava botoxhoito, joka lamaa otsalihaksen toiminnan. Leikkauksen voi suorittaa joko pitkästä hiusrajaan tehdystä leikkausviillosta tai käyttäen ns. mini-invasiivista tekniikkaa, jolloin leikkauksesta jää kahdesta viiteen 2 cm:n mittaista arpea hiuspohjan alueelle. Kyseessä on perinteistä otsaleikkausta hellävaraisempi niin sanottu mini-invasiivinen leikkaus. Otsankohotuksen voi tehdä ylös yläluomileikkauksen yhteydessä, jolloin voidaan käyttää hyväksi yläluomiavauksia otsan alueelle pääsemiseksi. Tällaisissa leikkauksissa saadaan hyvin korjauttua otsan alueen roikkuminen ja hyvä nostovaikutus kudoksiin. Yleensä otsa teipataan leikkauksen jälkeen noin viikoksi.

Ompeleet poistetaan viiden päivän kuluttua leikkauksesta ja jälkitarkastus on noin kuukauden kuluttua.