Nenäleikkaus

Nenän pieniin muotovirheiden korjauksiin voidaan käyttää täyteaineita tai botuliinitoksiinia. Nenän selkää voidaan korottaa , nenästä voidaan täyttää kuoppia tai nenän kärkeä korostaa. Nenän pieniä epäsymmetrioita voidaan myös korjata täyteaineella. Botuliinitoksiinilla voidaan hieman kaventaa nenän kärkeä tai muuttaa kärjen asentoa. Injektiohoidot on uusittava säänöllisesti, 3-12 kk välein. Katso alkaen hinnat täältä...

Nenäleikkauksen aiheet

Nenästä voidaan korjata hyvin monenlaisia asioita, rustoista nenän kärkeä sekä luista nenäpyramidia voidaan muotoilla, korottaa, leventää, kaventaa, madaltaa ja kyömyn voi poistaa. Vinoa nenää voi oikaista. Nenän kärkeä voi kohottaa, kaventaa tai leventää, nenää voi pidentää tai lyhentää. Sierainten kokoa ja muotoa voi jonkin verran muuttaa. Paksu iho saattaa haitata hyvän lopputuloksen saamista, jolloin varsinkin kärjen kavennus voi olla vaikeaa.


Toimenpide ja jälkihoito

Nenäleikkauksen voi tehdä joko puudutuksessa tai nukutuksessa. Aikaisemmin potilaat säännönmukaisesti nukutettiin nenäleikkauksia varten, mutta nykyään suositaan puudutuksia. Leikkaus kestää yhdestä kolmeen tuntiin ja leikkauksen jälkeen nenässä on tamponit ja nenä lastoitetaan. Ompeleet poistetaan yleensä 5-7 vuorokauden kuluttua. Turvotus ja mustelmat häviävät leikkauksen jälkeen 2-3 viikossa. Sen jälkeen voi alkaa viettää suhteellisen normaalia elämää.