Poskien kaventaminen

22.03.2018

Ikääntymisen myötä ja joskus jo nuorilla ihmisillä, geneettisistä syistä johtuen, posket pullottavat ja kasvot menettävät kauneusihanteen mukaisen ovaalimaisen muotonsa. Usein plastiikkakirurgia pyydetään tekemään rasvaimu kasvoihin tai pelkästään poskiin. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, rasvaimu jättää posket epätasaisiksi ja lopputulos on aina huono.

On kuitenkin muita menetelmiä kasvojen muodon muuttamiseksi. Nykyaikaiset ei-hyaluronipohjaiset täyteaineet ovat yksi hyvä vaihtoehto kasvojen tiettyjen piirteiden korostamiseen, niillä voidaan korostaa leuan kärkeä ja poskipäitä. Leukakulmia voi pienentää botuliini-injektioilla, joilla puremalihakset saadaan pienemään ja kasvoihin pehmeämpi, nuorekkaampi muoto. Pyöreiden poskien pienentäminen on ollut ongelma. Taempien poskihampaiden poistoa on harvoissa tapauksissa käytetty poskien kaventamiseen, mutta sitä ei voida pitää ideaalisena toimenpiteenä koska poskien pullotuksen syynä harvoin on luinen vika tai hampaiston vika. Poskirasvan vähentäminen sisäkautta on Suomessa uusi, mutta maailmalla käytetty menetelmä poskien kaventamiseen. Olemme iloisia voidessamme Kaivopuiston Klinikalla tarjota tämän palvelu asiakkaillemme. Poskirasvan vähentäminen sopii kaiken ikäisille ihmisille, joiden ulkonäössä häiritsevä tekijä on pyöreät, pullottavat posket.

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, tarvittaessa sen yhteydessä voidaan antaa suonensisäinen lääkitys, sedaatio. Yleisanestesia ei ole tarpeen juri koskaan, vain jos potilas muista syistä haluaa sen. Ennen toimenpidettä annetaan esilääkitys johon kuulu kipulääkitys ja rauhoittava lääke. Kotiin pääsee pienen levon jälkeen samana päivänä lyhyen levon jälkeen ja todennäköisesti hammaslääkärissä käynti on kivuliaampaa kuin poskirasvan vähentäminen. Haavat suljetaan ompeleella, joka sulaa itsestään parissa, kolmessa viikossa

Kuten kaikkeen kirurgian myös tämän toimenpiteen tulokset vaihtelevat, eikä niitä voida ennustaa tarkasti yksittäisen potilaan kohdalla. Jos tulos vaikuttaa riittämättömältä voidaan toimenpide uusia. Toimenpiteeseen liittyy kaikki samat riskit kun muuhunkin kirurgiaan, verenvuoto, kipu, tulehdus, nestekertymät (serooma) ja vauriot viereisile kudoksille. Nämä ovat kuitenkin harvinaisia ja toimenpiteen yhteydessä annetaan antibioottia tulehduksen ehkäisemiseksi. Kaivopuiston Klinikan plastiikkakirurgilla, LT Heikki Penttilällä on vuosien työkokemus Helsingin Yliopistollisen sairaalan Suu- ja Leukakirurgian yksikössä ja hänellä on laaja kokemus sun alueen toimenpiteistä.