Mommy makeover Kaivopuiston Klinikalla -vatsa ja rinnat kuntoon raskauksien ja laihtumisen jälkeen

11.02.2019

Äiti kuntoon -mommy makeover

Vatsan kiristys (abdominoplastia) raskauden tai laihtumisen jälkeen

Vatsan kiristys tehdään, että saataisiin vatsalta pois ylimääräinen rasva ja iho. Lopputuloksena on tasaisempi ja litteämpi maha.

Litteä ja hyvänmallinen vatsa on tavoite, jonka monet haluavat. Joskus tätä tavoitetta on vaikea saavuttaa pelkästään harjoituksella ja sopivalla ravinnolla. Vaikka kuinka harjoittelisi ja söisi hyvin saattaa vatsa pullottaa tai roikkua.

Vatsan kiristys tehdään usein korjaamaan laihtumisen, raskauksien tai kirurgisten toimenpiteiden, geneettisten syiden tai ikääntymisen jälkiä. Leikkaus tehdään, että päästäisiin eroon ylimääräisestä ihosta ja rasvasta vatsalla. Leikkauksen yhteydessä korjataan usein venyneet ja erkaantuneet vatsalihakset jotka usein ovat seurauta raskaudesta ja aiheuttavat selkävaivoja. Sektioarpi saattaa kuroa ihoa ja sen päälle muodostuu roikkuva rasvamakkara. Tuloksena on sileämpi ja tasaisempi vatsa, "tummy tuck" onkin toimenpiteen yksi englanninkielinen nimi.

On tärkeää ymmärtää, että vatsan korjaus ja rasvaimu eivät ole laihdutusmenetelmiä, eivätkä ne korvaa ruokavaliota ja harjoittelua.

Millaisia vatsankiristyksiä on?

Pelkästä rasvasta pääsee usein eroon rasvaimulla. Raskauksien tai laihtumisen jälkeen on usein myös ihoylimäärää, eikä rasvaimu auta siihen. Silloin tarvitaan kunnollisen lopputuloksen saavuttamiseksi vatsan kiristystoimenpide.

Täysi vatsankiristys

Kun sekä ylä-, että alavatsalla on ylimääräistä ihoa ja rasvaa, suositellaan isoa tai täydellistä vatsankiristystä. Täydelliseen vatsankiristykseen kuuluu myös vatsalihasten lähentäminen niiden välistä pullottavan kudoksen tasoittamiseksi.

Alavatsan kiristys

Jos ylimääräistä rasvaa ja ihoa on vain alavatsalla, saattaa pienempi leikkaus, kuten alavatsan kiristys tai niin sanottu miniabdominoplastia, riittää. Silloin ei myöskään lähennetä vatsalihaksia.

Ympäri kiristys

Jos ylimääräistä ihoa ja rasvaa on myös selkäpuolella, saattaa olla tarpeen tehdä kiristys ympäri koko vartalon, että saataisiin toivottu lopputulos. Nämä ovat varsin suuria leikkauksia ja kestävät useita tunteja. Usein on viisainta leikata vatsa- ja selkäpuoli eri kerroilla.

"Mammamassu"

Venyttyneet, heikentyneet ja toisistaan loitontuneet vatsalihakset ovat usein seurausta raskauksista. Myös ne voi hoitaa vatsankiristyksellä. Tällaista vatsaa voidaan kutsua mammamassuksi.

Koska vatsankiristys ei sovi?

Vatsankiristys ja rasvaimu eivät ole laihdutusmenetelmiä. Jos suuri osa rasvasta on vatsaontelon sisällä suolten ympärillä, ei tilannetta voi auttaa vatsankiristyksellä tai rasvaimulla. Silloin auttaa vain painon pudotus dieettiä ja liikuntaa apuna käyttäen. Jos laihtumisen jälkeen jää ylimääräistä ihoa ja muita vaivoja, kuten erillään olevat vatsalihakset, voidaan ne korjata vatsankiristyksellä.

Vatsankiristyksen lopputulos on pysyvä. Jos kuitenkin paino vaihtelee voimakkaasti leikkauksen jälkeen, vaikuttaa se lopputulosta huonontavasti. On parempi odotaa leikkauksen kanssa, jos aikoo vielä laihduttaa merkittävästi tai suunnittelee uusia raskauksia.

Mitä muuta kuuluu mommy makeoveriin?

Rintojen korjaukset

Kauniit ja naiselliset rinnat ovat tavoite, jonka monet haluavat. Joskus tämä kauneusihanne karkaa raskauksien ja vuosien myötä. Muutokset vaikuttavat peruuttamattomilta ja niiden näkeminen ei tunnu mukavalta.

Myös rintojen koko ja muoto muuttuu, kun paino vaihtelee, iän myötä ja raskauksien jälkeen. Kaikki nämä muutokset eivät ole toivottavia ja on luonnollista, että muutoksien jälkiä voi haluta korjata. Rinnoista sattaa hävitä kudosta imetyksen jälkeen, ne saattavat laskeutua iho saattaa muuttua ryppyiseksi.

Millaisia rinnankorjauksia on?

Rintojen kohotus

Rintojen kohotuksessa poistetaan rintojen alaosasta ihoa ja rauhaskudos usein kootaan muodoltaa pyöreämmäksi, jos se on muuttunut litteäksi. Täten saadaan omaa kudosta käyttäen naisellisempi ulkonäkö.

Rintojen suurentaminen

Mikäli rinnoista on hävinnyt runsaasti rauhaskudosta ja rasvaa, ei pelkkä kohotus ehkä riitä. Silloin voidaan joko rintaimplanteilla, useimmiten silikonisilla, tuoda rintoihin lisää volyymia. Tämä toimenpide voidaan yhdistää, ja usein yhdistetäänkin, rintojen kohottamiseen.

Rasvansiirto rintoihin

Mikäli omassa vartalossa on ylimääräistä rasvaa, voidaan sitä hyödyntää rintojen muodon palauttamisessa. Kun raskaudet ovat jättäneet reisiin ja vatsalle ylimääräisiä rasvamakkaroita ja rinnat tyhjäksi, on luonnollista siirtää omaa rasvaa rintojen muodon korjaamiseksi. Hoidon miellyttävänä sivuvaikutuksena on, että pääsee eroon kiusallisista rasvakertymistä väärässsä paikassa. Rinnat ovat myös luonolliset ja muodostuvat omasta kudoksesta, eikä kehossa toimenpiteen jälkeen ole vierasesineitä. Rasvansiirroista keskusteltaessa tulee aina esiin rasvan pysyvyys. Keskimäärin noin 70% siirretyistä rasvasoluista selvää siirrosta. Jos rasva jää henkiin, niin se näkyy noin kolmessa viikossa, siihen mennessä tarttuneet rasvasolut eivät enää myöhemmin häviä. Rasvansiirto on aina myös kantasolusiirto, koska rasvakudos sisätää runsaasti kantasoluja. Toisaalta painon vaihdellessa myös rasvansiirteen tilavuus vaihtelee.

Milloin rintojen korjaaminen ei kannata?

Jos suunnitelmissa on vielä raskauksia, saattaa olla viisasta lykätä toimenpidettä. Tulevat raskaudet saattavat muuttaa vielä rintojen muotoa ja osa saavutetusta leikkaustuloksesta voidaan menettää. Jos aikaisempiiin leikkauksiin on liittynyt odottamattomia komplikaatioita, on niiden syy aiheellista selvittää ja miettiä leikkauksen tarpeellisuutta ja riskeihin nähden saavutettavaa hyötyä. Mikäli rinnoissa on pahanlaatuinen kasvain, epäily sellaisesta tai tunnettavissa oleva patti, tulee nämä asiat luonnollisesti hoitaa ennen mitään rintojen muotoa korjaavia toimenpiteitä.

Kaivopuiston Klinikka tarjoaa nyt mommy makeover paketin, johon kuuluu vatsankiristys, rintojen korjaaminen käyttäen joko kohottamista, implantteja tai rasvansiirtoa seuraavilla ehdoilla:

Vatsa kiristys ja rintojen kohotus, implanttileikkaus tai rasvansiirto yhteishintaan 12 000€ sisältä alv ja anestesia (normaali 13 710€). Tartu tarjoukseen nyt!