Hörökorvaleikkaus

Hörökorvaleikkaus

Hörökorva tai hörökorvat ovat kiusallinen vaiva, ne eivät uhkaa terveyttä mutta voivat merkittävällä tavalla haitata hyvinvointia.

Hörökorvan syynä on useimmiten korvalehden poimun oikeaminen, tämä reunapoimun etupuolella sijaitseva poimu jostain syystä jää muodostumatta normaalilla tavalla ja tällöin korvalehden reuna ulkonee päästä normaalia enemmän aiheuttaen hörökorvaisuuden. Tilannetta saattaa vielä hankaloittaa se, että korvalehti ei ole normaalisti luun pintaa vasten takaosastaan vaan harottaa ulospäin.

Hörökorvan korjauksessa korvalehden poimu rakennetaan uudestaan ja se muotoillaan erillisillä tukiompeleilla. Samalla korvalehti kiinnitetään korvan takana sijaitsevaan luupintaan korvalehden saamiseksi lähelle kallon pintaa. Haava sijaitsee korvalehden takana näkymättömissä ja arpi jää hyvin piiloon. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, paitsi jos kyseessä on aivan pieni lapsi.

Toimenpiteen jälkeisenä päivänä on tarkastus joko leikkaavan lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolla. Tällöin tarkastetaan, että korvalehteen ei ole kehittynyt verenpurkaumaa. Sidosta pidetään yksi tai kaksi päivää toimenpiteen jälkeen korvalehden suojana, ompeleet poistetaan viidentenä päivänä toimenpiteestä.

Korvalehteä on syytä pitää päätä vasten painettuna ainakin kymmenen päivän, mieluummin kahden viikon ajan toimenpiteestä. Helpoimmin tämä onnistuu esimerkiksi urheilijoiden käyttämällä hikinauhalla. Toimenpiteen jälkeen annetaan myös kipulääke- ja antibioottireseptit. Antibioottia on syytä syödä viiden päivän ajan korvaruston suojaamiseksi infektiolta. Katso alkaen hinnat täältä...