Miesten rinnat

Gynekomastia eli miesten rintojen liikakasvu

Gynekomastia on tila, jossa miehen rinnat ovat kasvaneet normaalia suuremmiksi. Gynekomastiaa voi esiintyä sekä nuorilla että myös vanhoilla miehillä. Rinnat voivat olla suurentuneet suuren rintarauhasen takia, mutta myös rasvakudosylimäärän vuoksi. Sen syynä saattaa olla myös hormonien tai alkoholin käyttö. Gynekomastia on monille miehille häiritsevä ongelma. Se voidaan poistaa tehokkaasti yhdellä hoitokerralla.

Gynekomastian poisto

Toimenpide tehdään yhdestä pienestä viillosta nänninpihan reunaan. Ensin poistetaan rintarauhaskudos ja hoitoalue tasataan joko rasvaimulla tai NeckTite kärjellä. Toimenpide kestää hieman yli tunnin. Yksi hoito riittää, kaikki ylimääräinen rintakudos ja rasva poistetaan. Tulokset ovat luonnollisia, arpi jää nännipihan reunaan ja paranee lähes huomaamattomaksi. Toimenpiteen jälkeen voi tulla vähän mustelmia ja turvotusta , mutta mustelmat häviävät yleensä 6-10 päivässä toimenpiteen jälkeen. Töihin voi palata 1-2 päivän päästä. Pelkkään rasvaimuun perustuvat toimenpiteet ovat osoittautuneet huonoiksi eikä niitä tehdä klinikallamme.

Varsinkin laihdutusleikkauksen tai suuren painonpudotuksen jälkeen saattaa miehelle muodostua varsin suuret roikkuvat tyhjät ihopussit. Niiden hoito vaatii suuremman leikkauksen ja siinä joudutaan poistamaan ihoa, rauhaskudosta ja rasvaa reilummin. Arpi jää tällöin vaakasuoraan rinnanaluspoimuun ja toinen nänninpihan ympärille. Kumpikin toimenpide voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa, jos potilas on muutoin terve.